קורס טכנאי מחשבים, או בשמו האחר קורס טכנאי PC, הוא אחד הקורסים הנפוצים ביותר בתחומי המחשבים. ככל שגדלה תפוצתם של המחשבים, ככל שעולה מספר הבתים בהם יש מחשב, וככל שעולה מספר הבתים בהם יש יותר ממחשב אחד, עולה נחיצותם של טכנאים שמטרתם לתת שירות למחשבים בחיינו.
עליית התחכום והיכולות של המחשבים ועליית התחומים בהם אנו משתמשים במחשבים, הגדילה כצפוי את מספר התחומים בהם יכולות להתרחש תקלות שונות. המחשב האישי מחובר היום לשלל אביזרים נלווים – סורקים, מדפסות, צורבים, כוננים חיצוניים, מערכות שמע, טלוויזיה, קונסולות משחק ועוד, והוא כולל מספר רב של תוכנות והתקנים נלווים, אשר יש להחליפן תדירות בגרסאות מתקדמות יותר. כל התסבוכת הזו מגדילה מאוד את הסיכוי לתקלות, ומשום שאנו כה תלויים במחשב, איננו מסוגלים לדמיין את חיינו בלעדיו ואנו מזעיקים באופן מיידי טכנאי מחשבים לעזרה.
משום שהמחשבים הם תחום הקשור לתחומים רבים אחרים, קיימים סוגים שונים של קורסי טכנאי מחשבים – קורס טכנאי מחשבים מתחיל, קורס טכנאי מחשבים בכיר או מתקדם, קורס טכנאי מחשבים ביתיים, קורס טכנאי מחשבים בדגש על רשתות תקשורת וקורס טכנאי מחשבים משרדיים, השם דגש על ציוד משרדי כמו מכונות צילום, פקסים, מדפסות וכדומה.
במאמר זה ננסה לספק לכם מידע מקיף על האפשרויות השונות העומדות בפני מי שמעוניין ללמוד קורס טכנאי מחשבים ושוקל להפוך את התחום המבוקש הזה למקצועו.
מהו קורס טכנאי מחשבים איכותי
קורס טכנאי מחשבים טוב הוא קורס מחשבים שצריך לעסוק במספר תחומים בסיסיים. ביניהם ניתן למנות:
- הכרה בסיסית של המחשב, אופן פעולתו וחלקיו השונים – מעבד, לוח אם ועוד. הקורס אמור לכלול הסבר מפורט של אופן
- סוגי זיכרון במחשב.
פעולתו של המחשב ותקלות אפשריות ואופן תיקונן.
- מערכות הפעלה מסוגים שונים. רוב הקורסים עוסקים במערכות ההפעלה הנפוצות ביותר של מיקרוסופט – XP ו- VISTA. חשוב לשים דגש על ההבדלים בין מערכות ההפעלה השונות, אופן ההתקנה שלהן, תקלות אפשריות ודרכי פתרונן ועוד.
- תחזוקה שוטפת של המחשב – גיבויים, התקנות אנטי וירוס, ניקיונות ואיחויים.
- עבודה מעשית הכוללת שדרוגים של המחשב, פירוקו, הוספת כרטיסים שונים (כרטיסי רשת, מסך, כרטיסים גרפיים, כרטיסי קול וכדומה).
- רשתות ואופן פעולתן. מאחר וחלק גדול מן המחשבים פועלים ומחוברים ברשתות חשוב להכיר את סוגי הרשתות השונים – רשתות קוויות, רשתות אלחוטיות וכדומה ולדעת להתמודד עם בעיות שונות בהן, הכל כמובן בהתאם למידת ההעמקה של הקורס בנושא. רקע זה גם יוכל לסייע לכם במידה ותחליטו ללמוד בהמשך קורס מנהלי רשתות למשל.
- התמודדות, טיפול והתקנה של כל הציוד הנלווה למחשבים – צגים, מדפסות, סורקים, צורבים, כוננים חיצוניים ופקסים.
מוסדות בהם ניתן ללמוד קורס טכנאי מחשבים
מסלולי לימוד והקף הלימודים
מסלולי הלימוד משתנים בהתאם למוסדות השונים ולתעודות השונות שהם מעניקים. משך הלימודים עשוי לנוע בין 150 שעות לימוד ל – 350 שעות לימוד ואף מעט יותר.
תעודות והסמכה
קורס טכנאי מחשבים מקנה לתלמיד סוגים שונים של תעודות, בהתאם למוסדות הלימוד. ביניהן ניתן למנות תעודה מטעם משרד העבודה, תעודות שונות מטעם מיקרוסופט, תעודת A+ של הסמכת טכנאי מחשבים בעל הכרה בינלאומית ועוד. חשוב לכן להכיר את ההסמכות השונות ואת משמעותן. למבקשים להמשיך וללמוד לימודים מתקדמים יותר בתחום, מומלץ לבדוק איזה מבין התעודות השונות תהיינה היעילות ביותר מבחינתם.
|
|