קורס גישור במקצוע חדש יחסית, אך יחד עם זאת, מאוד מבוקש. המגשר הוא צד שלישי, ניטראלי שתפקידו להביא להידברות ולנהל משא ומתן בין עמדות ואינטרסים שונים של שני הצדדים המעורבים, עד לכדי הכרעה בסכסוך. הקורס מקנה את הכלים והמיומנויות, בתחום המשא ומתן, לניהול קונפליקטים בדרכי הדברות ושלום. במהלך הקורס מועברים שיעורים עיוניים ומעשיים, ביניהם ניתוחי אירועים, סימולציות והרצאות.
גישור, המביא לדיאלוג פתוח, הפך להיות בשנים האחרונות הליך נפוץ ומועדף על בתי משפט ויחידים. מדובר בכלי לתקשורת בינאישית, לניהול דוח שיח משתף, המלווה בהקשבה, סבלנות, סובלנות וכבוד הדדי עד ליצירת הבנה והסכמה בין שני הצדדים בסכסוך. ניתן למצוא שירותי גישור בתחומים רבים: משפחה, עסקים, יחסי עובד מעביד, סביבה, שכנים, בנקאות וביטוח ועוד.
קורס גישור למעשה מעניק מקצוע, אך יחד עם זאת מספק גם העשרה להתנהלות בינאישית בחיים. מסיבה זו קורס זה יכול להתאים גם למנהלים, עובדים, אנשי עסקים ויחידים לשם העצמה והתמודדות עם מחלוקות יומיומיות, שיפור עבודת הצוות, הנעת עובדים ועוד.
הקורס נערך בשיתוף "אמות גישור" - המרכז ליישוב סכסוכים. נדרשים מינימום של 9 נרשמים לקורס. משך קורס גישור 60 שעות אקדמיות, שמועברים ב-10 מפגשים, אחת לשבוע בשעות אחר הצהריים, 4.5 שעות כל מפגש.
בית הספר משלב קורס גישור בהרצאות אקדמיות והנחיה מקצועית, בקבוצות קטנות. נוסף ל- 60 שעות הלימוד האקדמיות, ישנם עוד 8 שעות צפייה מודרכות, אשר נערכים בבתי משפט או שנערכים במרכז הגישור עצמו.
המרכז הוקם בשנת 1997 והוא אחד מהמוסדות הראשונים בישראל להכשרת מגשרים. קורסי הגישור מועברים במרכזי הלימודים של גומא בסניפים ברחבי הארץ ביניהם תל אביב, הרצלייה, ירושלים, חיפה ועוד.
בתיאום מראש, ניתן לקבוע קורס גישור והדרכות פנים ארגוניות במקומות עבודה, הדרכות מסוג זה מיועדות לקבוצות של מנהלים ו/או עובדי הארגון.
התנאי להשתתפות בקורס הוא להיות חבר בוועד עובדים ו/או איגוד מקצועי , כמו גם תשלום דמי חבר מלאים להסתדרות העובדים הכללית החדשה. הקורסים מסובסדים ע"י ההסתדרות.
המרכז פועל משנת 1996. הקורס בן 72 שעות, הלימוד מתבצעים בקבוצות קטנות תוך שימוש בסימולציות גישור מונחות.
חלק ממוסדות הלימודים מקיימים קורסי גישור וסדנאות גישור שמכשירים, לפחות באופן חלקי, את המשתתפים בו לעסוק כמגשרים; במסגרת קורסים או סדנאות.
להלן רשימת חלקית של מוסדות להשכלה גבוהה שמעבירים קורס גישור: המכללה האקדמית ספיר, הקריה האקדמית אונו, מכון לנדר מרכז אקדמי ירושלים, המכללה האקדמית גליל מערבי, המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן, מכללת אחווה לחינוך, המכללה למינהל, אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה הפתוחה - היחידה להשתלמויות עובדי הוראה בת"א, המכללה לחינוך גופני ולספורט ע"ש זינמן במכון וינגייט.
קורסי גישור המאושרים על ידי הועדה המייעצת לעניין גישור, הנהלת בתי המשפט: http://elyon1.court.gov.il/heb/manat/compMosad.htm
קורס מקוון:
בקמפוס אקדמי אחווה ישנו קורס גישור מקוון , רובו באמצעות האינטרנט. הקורס אורך 60 שעות, כשמתוכן נערכים 2 מפגשים פרונטאליים בבית הספר. **בכפוף לאישורו של משרד החינוך.
קורס גישור משפחה
זהו קורס גישור ממוקד בתחום של בדיני משפחה. קורס זה עוסק בהיבטים המשפטיים והרגשיים בנוגע לגישור זוגי לקראת גירושין. קורס זה הוא דרישה הכרחית לרוצים לעסוק בגישור משפחה.
הקורס אורך כ- 30 עד 40 שעות לימוד.
הקורס מיועד למסיימי קורס גישור בסיסי, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, יועצים חינוכיים ועורכי דין, שעומדים בתנאי תקנות בתי המשפט (מנוי מפשר). בכדי להצטרף לקורס זה, יש צורך
לעמוד באחד מהקריטריונים הבאים: לסיים קורס הכשרה בענייני משפחה של לפחות 60 שעות או לסיים קורס הכשרה כללית בן 40 שעות לפחות, נוסף לקורס השלמה בענייני משפחה של 20 שעות לפחות.
נוסף לכך, על המועמד להיות בעל תואר מוסמך פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית או ייעוץ חינוכי לכול הפחות. כמו כן, עליו היות בעל ניסיון של 5 שנים בתחום לימודיו או שעליו להיות רשום בפנקס לשכת עורכי הדין בישראל ולעסוק בעריכת דין 5 שנים לכול הפחות.
עלויות הקורס:
עלות קורס גישור נע בסביבות ה -2,500 ש"ח בממוצע, בהתאם להיקף שעות הלימוד.כמו כן, יש לקחת בחשבון את עלות דמי רישום לקורס. ניתן למצוא קורס גישור מקוון בעלות של כ- 600 ש"ח.
תעודות והסמכות לאחר קורס גישור:
בוגרי קורס גישור יקבלו תעודת מגשר מטעם המוסד בו למדו וכן יוכלו להגיש בקשה להכרה כמגשרים מטעם משרד המשפטים, בהתאם להנחיות המומלצות של מכון עוזמ"ת להשתלמות, בית המשפט העליון (וועדת גדות, הועדה המייעצת לענייני גישור, הנהלת בתי המשפט).
המגשרים ויוכלו להשתלב כמגשרים בבתי המשפט, כשכירים או כעצמאים.
חשוב לזכור כי קבלת תעודת המגשר אינה מספיקה, על הסטודנט עצמו מוטלת האחריות להירשם ברשימת המגשרים בתום הקורס, לאחר קבלת התעודה. שימו לב כי הרישום ברשימת המגשרים מותנה בתואר אקדמי וחמש שנות ניסיון בעבודה.
הקורס מוכר ברוב המוסדות לצורכי גמול השתלמות, לעומדים בדרישות משרד החינוך.