עולם התעסוקה מגוון ועשיר במקצועות המשתייכים לתחומים שונים בעלי משמעות ועשייה יומיומית. אחד המקצועות היותר מבוקשים בשוק העבודה כיום, הוא ללא ספק מקצוע הנהג. אחד המאפיינים אשר הופך את מקצוע הנהיגה לכל כך מבוקש, מתייחס לכך שמדובר במקצוע אשר אינו מצריך עמידה בהצלחה בלימודים אקדמיים אלא כל שצריך לעשות על מנת לעבוד כנהג, הוא רישיון נהיגה בהתאם לסוג העבודה ולסוג כלי הרכב אתו אתם מעוניינים לעבוד.
אם אינכם מסוגלים לחשוב על דבר מלבד נהיגה ברכב או אם אתם אוהבים אקשן ואדרנלין בזמן נסיעת שטח עם משאית או כל כלי רכב אחר ומעוניינים לחוות את הריגוש בכל יום שעובר במסגרת תעסוקתית, המאמר הזה הוא בדיוק עבורכם ויספק עבורכם את כל המידע הנדרש על מנת שתקבלו את האינפורמציה המלאה שתסייע לכם לקבל את ההחלטה הטובה ביותר.
סוגי רישיונות נהיגה
ישנם סוגים שונים של רישיונות נהיגה כאשר כל אחד מהם, מתיר לנהוג בסוג מסוים של כלי רכב. כל המחזיק ברישיון נהיגה, מוסמך לנהוג בכלי רכב ספציפי, עליו הוא למד לנהוג והוסמך לנהיגה ע"י גורם מקצועי. קיים מגוון רחב של רישיונות נהיגה, כאשר המרכזיים מתוכם הם:
- רישיון נהיגה ב' – מדובר על רישיון הנהיגה הנפוץ ביותר אשר מתיר למחזיקים ברישיון, לנהוג ברכב פרטי עד משקל של 3.5 טון. רישיון נהיגה ב', מקנה את האפשרות להסיע עד 8 נוסעים ברכב, מלבד הנהג.
- רישיון נהיגה למשאיות סמי-טריילר ופול-טריילר – רישיון נהיגה לרכב משא כבד מעל 12 טון כאשר רישיון לסמי טריילר, מאשר חיבור של גרור עד למשקל של 59 טון ואילו רישיון למשאית פול-טריילר מאפשר חיבור של יותר מגרור אחד למשאית וניתן להסיע משאות מעל משקל של 59 טון.
- רישיון ג' – רישיון למשאית עד משקל 12 לא כולל גרור עד משקל של 3.5 טון. בנוסף, הרישיון מאפשר לנהוג ברכבים פרטיים, מסחריים ורכבים המיועדים לעבודה. רישיון ג' לרוב ישמש לעבודה של נהגי חלוקה של מוצרים שונים.
אילו תכונות וכישורים צריך בשביל להיות נהג?
מקצוע נהג, דורש מיומנויות נהיגה גבוהות, שירותיות ויכולות טכניות אשר יאפשרו את ביצוע התפקיד באופן המקצועי ביותר וללא תקלות מיותרות העלולות להוביל למצב מסכן חיים בזמן הנהיגה. בנוסף, ניסיון מקצועי הוא חלק מאוד חשוב בכל הנוגע לתפקידי נהיגה שונים מהזוטרים שבהם ועד לבכירים יותר. לרוב, מקומות עבודה יידרשו ניסיון בנהיגה של כמה שנים על מנת לאייש את התפקיד המוצע וזאת על מנת להימנע ממצבים העלולים לסכן את בריאות הנהג.
יום עבודה ממוצע של נהג והשכר המקובל במשק?
יום העבודה של נהג תלוי בסוג הרכב עליו הוא נוהג ואופי התפקיד. ישנו הבדל גדול מאוד בין נהגי שינוע רכבים אשר תפקידם הוא לשנע רכבים לאורך היום בין סוכנויות רכב שונות הפזורות בארץ, לבין נהגי סמי ופול טריילר אשר עבודתם מתבצעת לאורך כל שעות היממה כך שהם יכולים להוביל משאות הן בשעות היום והן בשעות הלילה, תלוי במיקום הגיאוגרפי והמרחק אל היעד אשר דורש לוגיסטיקה מורכבת. כמובן שישנם גם נהגי הסעות אשר עובדים גם במשמרות לאורך כל שעות היממה ותפקידם להסיע נוסעים אל מקומות עבודה, לימודים וכדומה. השכר המקובל למקצוע נהג, תלוי בסוג התפקיד, משמרות, שעות עבודה, רמת סיכון, גודל משא וכדומה ויכול לנוע מ8,500 ₪ לנהג שינוע ועד לשכר של 20,000 ₪ כנהג פול-טריילר.
דרכים למציאת עבודה כנהג?
עבודה כנהג ניתן למצוא באמצעות חיפוש ייעוד בפורטלים למציאות עבודה בהם תוכלו לצפות במגוון משרות של דרושים נהגים למגוון תפקידי נהיגה כגון: נהגי שינוע, נהגי משאית חלוקה, נהגי הסעות, נהגים אישיים, נהגי סמי ופול טריילר, נהגי רכבי עבודה ועוד. לכל משרה ניתן להגיש באופן מידי קו"ח ובמידה ותהיה התאמה לדרישות התפקיד תוכלו להמשיך בתהליך הקבלה.
|
|