|
- בדקו מהם תכני הקורס. ישנם קורסים בבישול המאפשרים מגוון רחב יותר של סוגי בישול ועל ידי כך מאפשרים לכם לרכוש ידע רחב יותר בבישול. כך תוכלו לדעת אם אתם מעונינים להתמחות בסוג בישול כלשהו לאחר הקורס.
- בדקו מי הם מרצי הקורס ומהי הכשרתם. בתחום הבישול הניסיון הוא חלק בלתי נפרד מהמקצוע ועל כן העדיפו ללמוד אצל מרצים מנוסים וותיקים. כמו כן, בדקו האם הכשרתם של המרצים תואמת את תכני הלימוד אותם הם מלמדים.
- חלק מהמרצים הם שפים במסעדות או בבתי מלון. לאחר שבדקתם שהם עומדים ללמד אתכם, לכו למסעדה שלהם ובדקו האם האוכל שהם מבשלים ערב לחככם. במידה והמזון טעים – תדעו שאתם מעונינים ללמוד מהמרצה ומעריכים את יכולותיו. במידה והוא לא טעים – חסכתם לעצמכם עגמת נפש.
- העדיפו ללמוד בקורסים בהם משתתפים תלמידים מעטים יחסית. כך תוכלו לקבל התייחסות אישית יותר של המרצה ולבדוק אם אתם מממשים את החומר התיאורטי בצורה טובה.
- חלק מהמוסדות מלמדים סוגי בישול הנעשים עם חומרי גלם שאינם כשרים. במידה ואתם שומרים כשרות, בדקו האם בית הספר מלמד בישול כזה לפני שאתם נרשמים לקורס.
- חלק מבתי הספר מציעים סדנאות והשתלמויות בישול קצרות. כך תוכלו לחוש את אופי, אווירת בית הספר ואת המורים המלמדים בו, מבלי להתחייב לקורס ארוך יותר.
- במידה ואתם מעונינים ללמוד במטרה לרכוש תעודה מוסמכת של משרד העבודה, בדקו מהם התכנים עליהם תדרשו להיבחן בבחינות ההסמכה והשוו עם החומר הנלמד בבתי הספר. כך תוכלו לבחור את הקורס שיכין אתכם בצורה הטובה ביותר לקראת הבחינות. כמו כן, העדיפו בתי ספר הנמצאים בפיקוח של משרד התמ"ת. כך תוכלו לדעת בצורה בטוחה ומוחלטת שאתם לומדים באופן שיכשיר אתכם היטב לקראת הבחינה.
- בדקו האם בית הספר הנו חלק מחברת מלונות ומסעדות או שהוא מסייע בהשמה מקצועית. עדיף להתחיל את הקריירה בבישול עם המלצה ממרצים המכירים את יכולותיכם וכישוריכם, מאשר לנסות ולהוכיח זאת למסעדה אשר לא מכירה אתכם כלל. על ידי השילוב בין הידע התיאורטי והמעשי שתלמדו במהלך הקורס, לבין תכנון לטווח ארוך של מה שיקרה כשתסיימו את הקורס ותתחילו לעסוק בתחום, תוכלו לקבל את המיטב של קורס בישול.
|
|
|